Taliesin Mod.Fab

Mancusi Builders, LLC Aides in this Award Winning Desert Project

"...it’s a dynamic, livable house that honors Frank Lloyd Wright’s legacy while tackling important design issues of today..." -Sunset Magazine announcing as winner of the 2009-2010 Western Home Award winners



"The Green Design 100 for Architecture"

-Time Magazine



The Taliesin Mod.FabTM is an example of simple, elegant, and sustainable living in the desert. The one-bedroom, 600-square-foot prototype residence relies on panelized construction to allow for speed and economy on site or in a factory. It can be connected to utilities or be "unplugged," relying on low-consumption fixtures, rainwater harvesting, greywater re-use, natural ventilation, solar orientation, and photovoltaics to reduce energy and water use. The structure is dimensioned and engineered to be transportable via roadway.



The Taliesin Mod.FabTM was designed and built by graduate and undergraduate students at the Frank Lloyd Wright School of Architecture with the faculty guidance of Michael P. Johnson and Jennifer Siegal, project manager Christian Butler, and assistant project manager Nick Mancusi, recent M.Arch graduates.  Mancusi Builders, LLC donated two weeks of construction services to help the students complete this award winning design.  



Total Square Footage: 600

Baths: 1   Bedrooms: 1

Built in 2009 by Taliesin, the Frank Lloyd Wright School of Architecture

Project Managers: Christian Butler, Nick Mancusi

Design Faculty: Michael P Johnson, Jennifer Siegal

Photos by: Bill Timmerman

More Info: www.taliesin.edu/modfab/modfab.html

Copyright 2017 Mancusi Builders, LLC.  |  66 Holiday Lane, Hampstead, NH 03841  |  603.329.8113  |  info@mancusibuilders.com

  • facebook-square
  • twitter-bird2-square
  • linkedin-square

Photos featured on this site of the Taliesin Mod.Fab are copyright Bill Timmerman

Website Design and Graphics are by Mancusi Design, LLC.

Green Builder, Contractors in New Hampshire, Design/Build, 

The Taliesin Mod.Fab

As you enter up concrete block into the breezeway, the bedroom is to the right, the main living space to the left and a courtyard beyond. Photo Copyright Bill Timmerman.

Go to link